Generelt

Mode indenfor tøj til store kvinder

Jeg er lige kommet hjem efter en dejlig weekend med juleshopping i Berlin. Noget af det jeg var på udkig efter var tøj til store kvinder. Nu kan det måske virke lidt underligt at jeg tager en tur til Berlin for at kigge på tøj til store kvinder, men det er måske ikke så mærkeligt som det umiddelbart lyder til. Jeg har været en del gange i Berlin efterhånden, og noget af det jeg først ligger mærke til er, at de typisk er meget længere fremme med hensyn til mode end man kender det fra lille Danmark. Det er ikke kun indenfor tøj til store kvinder at moden er længere fremme i Berlin, og hver gang jeg kommer derned så bliver jeg virkelig overrasket over, hvor mange både store men ikke mindst mindre butikker indenfor mode.

Når jeg er i Berlin, så holder jeg klart mest af at bo den det gamle Østberlin, for i dette område der finder man rigtig mange mindre butikker indenfor mode, og man kan bliver overrasket gang på gang hvor billigt man kan få designer tøj. Det findes rigtig man mindre designer der har slået sig ned i det gamle Østberlin, hvor de fra deres små butikker eller værksteder er måske det rette ord, sælger tøj af en virkelig høj kvalitet. Det var også i dette område jeg var denne gang. Jeg var denne gang dog meget mere spændt, for jeg har ikke tidligere været i Berlin for at kigge på tøj til store kvinder, så jeg havde mange tanker omkring dette inden jeg tog af sted. Mine tanker gik på om det overhovedet ville være muligt at finde noget fedt tøj til store kvinder i dette kvarter, eller hvor jeg kunne finde det. Der gik dog ikke ret lang tid inden jeg var klar over, at dette område også var det helt rigtige at kigge på tøj til store kvinder, på samme måde som det også er med tøj i mindre størrelser. Jeg fandt en del butikker der udelukkende solgte tøj til store kvinder. Jeg blev endnu mere overrasket da jeg opdagende at der også var tøj designer med tøj til store kvinder i dette område, det havde jeg gok nok på ingen måde regnet med.

Nu sidder der måske nogen og tænker over hvilken del af det gamle øst Berlin det er jeg bor i, og finde disse butikker. Det område jeg vælge at bo i, er på Nordsiden af Alexander Platz, for der synes jeg der findes den bedste samling af små hyggelige butikker, og uanset om du leder efter tøj til store kvinder, mindre tøj, eller meget andet kunst håndværk, så synes jeg dette er det helt rigtige område at bo i. Hvis du er til de store mærkevare butikkerne, så skal du dog nok vælge det gamle Vestberlin, hvor du finder mange af de store mærker, og synes bare ikke det er lige så hyggeligt som det område jeg bor i, men det er smag og behag.

 

Klaus (Author)