Generelt

kosmetik

Kosmetik

Kosmetik er en skøn ting. Tænk vi kvinder er så privilegeret, at vi kan bruge kosmetik.  Jeg har altid selv brugt kosmetik, siden jeg var i mine unge teenagere år. Jeg kan huske, at den gang da jeg blev konfirmeret, da fik jeg lov at påføre en blå streg under min øjne, og det i sig selv var en stor ting.

Jeg ved egentlig ikke hvorfra jeg har fået min ”besættelse” af kosmetik fra. Min mor har aldrig været den der har brugt meget kosmetik og det har mine veninder heller ikke. Det må næsten være fra alle de ungdomsblade jeg læste som barn og så selvfølgelig alle supermodellerne, som vi alle har set op til en gang, de havde og har stadig en del kosmetik på. Gad vide om det var drømmen om, at komme til at se ud ligesom de gjorde, der gjorde at jeg brugte kosmetik.

I starten var det begrænset hvor meget kosmetik jeg havde på, men stille og roligt blev det mere og mere. Den dag i dag kan jeg da godt se, at det var voldsom meget kosmetik som jeg smurte i hovedet og jeg tror ikke solen overhovedet kunne trænger igennem min bruncreme.

I dag bruger jeg kosmetik hver dag. Jeg kan da godt gå rundt en søndag derhjemme uden kosmetik, men jeg føler mig bar og ikke så charmerende. De der sorte render under øjnene er ikke det mest fantastiske at se på og jeg vil da også gerne gøre mig lidt til overfor min kæreste.

En ting er sikkert, jeg går aldrig uden for en dør uden læbestift. Det er nok læbestiften, der er den vigtigste kosmetik del for mig. Det er imponerende, hvis man ved hvordan en læbestift skal bruges, og hvor forskellige udtryk man kan signalere.

Det er da også festligt at have kosmetik på når man skal ud og give den lidt gas, på de lokale dansegulve.

Jeg er nu også evig taknemmelig for, at der findes vandfast kosmetik, hvad gjorde vi da uden det. F.eks. til en begravelse, jeg er meget følsom anlagt, og græde altid om det så er en fremmede i tv’et der bliver begravet. Jeg dyrker selv step på højt plan og det går stærkt og det siger jo sig selv, at man sveder meget, der er det perfekt at min kosmetik er vandfast. Det samme gælder når jeg er ude og cykle, der er da ikke noget der er mere irriterende, at min kosmetik hænger nede på kinder, når jeg kommer frem til min destination.

Jeg har hørt, at vandfast ikke skulle være sundt for mine øjne, da det slider meget, men jeg har en svigerinde der er kosmetolog og hun siger, det er en skrøne. Så længe du bruger de rigtige midler til at få din kosmetik af med, så er der ingen problemer.

Kosmetik kan da heldigvis fås i alle prisklasser og det er jeg taknemmelig for, jeg er både til det billige og jeg giver også gerne lidt ekstra for de dyre mærker, selvom det ikke er det jeg har mest af.

Klaus (Author)