Find den rette robotstøvsuger

Når et nyt og revolutionerende produkt kommer på markedet, så er der typisk en vis skepsis og forvirring omkring opfindelsen. Det gælder f.eks. robotstøvsugere, som efterhånden har været på det danske marked i en del år. I starten tænkte folk at de var klodsede og ikke særlig effektive, hvilket måske også var sandt ved nogle af mærkerne. Men det er bestemt ikke gældende mere. Robotstøvsugere i dag er både effektive og smarte – de får arbejdet gjort, og man kan ikke undgå at blive imponeret af deres evner.

Hvem producerer robotstøvsugere?

Der findes faktisk en del mærker på markedet, og det kan ikke undgå at blive lidt uoverskueligt, hvis man skal nævne alle producenterne. Af de mest relevante og gode mærker skal nævnes: iRobot, Samsung, Iclebo og Electrolux. Der er selvfølgelig mange flere producenter, men disse 4 er kendte for deres kvalitet og ydeevne. Dog skiller iRobot sig ud fra de andre, da de har det bedste ry og rygte.

Hvad kan en robotstøvsuger, og hvad kan den ikke?

En robotstøvsuger er ikke nogen mirakelopfindelse, altså den har sine begrænsninger, og der er stadig mange ting den endnu ikke kan. Forvent ikke at din robotstøvsuger:

  • Holder gulvet fuldstændigt rent – Til dagligdags støvsugning er en robot typisk ganske fin, men skal du have rengjort gulvet, så selv den mest hidsige sergent fra ens værnepligt tid, vil blive lykkelig – så kræver det også manuelt arbejde.
  • Kommer ind under alt – Hvis der er plads, så ja. Men hvis der ikke er plads, så bliver der f.eks. ikke rengjort under sofaen.

Robotstøvsugerne har udviklet sig enormt meget de seneste år – Prisen er blevet enorm fornuftig, og kvaliteten er blevet rigtig fin.

Hvilket mærke kan anbefales?

Det mærke som er mest kendt er bestemt iRobot, og deres Roomba modeller. De er kendt for at de producerer de bedste støvsugere på markedet, da deres teknologi er de andre overlegne. Deres modeller iRobot Roomba 521, iRobot 780 og iRobot 581 kan især anbefales. Kvaliteten er god, og teknikken er gennemtestet og virker fantastisk.

Jeg har hund – hvilken skal jeg så vælge?

Hovedreglen er at de fleste robotstøvsugere godt kan klare hundehår og andre dyrehår, men der findes dog modeller som specielt er beregnet til folk med dyr. Den mest populære er iRobot Roomba 555 Pet, som er specielt designet til hjem med dyr.

Konklusion

En robotstøvsuger kan være en fed ting at eje – man får ordnet sin støvsugning imens man er på arbejde, og kvaliteten af rengøringen er god. Udviklingen har gjort at man ikke kan undgå at blive imponeret af resultaterne, og man kan få rengjort alle slags gulv, lige meget om du ejer benytter gulvtæppe, eller har et gulv med mange hundehår. De koster selvfølgelig en del mere end en almindelig støvsuger, men hvis man udregner hvor meget tid man spare på den måde, kan et køb af en robotstøvsuger gå hen og blive en god investering. Vi anbefaler at du kigger på mærket iRobot, da de er førende indenfor udviklingen af automatiske støvsugere.

Held og lykke med jagten på en robotstøvsuger. Husk at undersøge markedet grundigt, så du kan finde den støvsuger som passer perfekt til dine behov.

Jeg anbefaler at du kigger her: http://www.udstyrsguiden.dk