Generelt

Alt skal forsikres nu om dage

Min kone har i længere tid talt om, at hun gerne ville have en hund. Nu er børnene fløjet fra reden, så hun synes, at det kunne være hyggeligt med en hund i familien. Selv har jeg altid holdt af dyr – især af hunde, så jeg har ikke protesteret.

For tre dage siden hentede vi så vores nye hund, en dejlig beagle, på kennelen, hvor vi har besøgt den flere gange og er blevet mere begejstret for den hver gang. Da vi havde betalt for den lille frækkert, mindede kennelens ejer os om, at vi skulle huske at tegne den lovpligtige hundeforsikring, så vi er dækket ind for det ansvar, der følger med at have en hund.

Det var anledningen til, at jeg dagen efter ringede til vores forsikringsselskab for at få tegnet den nødvendige forsikring. Jeg talte med en assurandør, som jeg har kendt perifert i flere år, og han gjorde mig opmærksom på, at det var længe siden, vi sidst havde gennemgået vores forsikringer. Derfor foreslog han at komme på besøg hos os for at gennemgå vores forsikringer, så vi kunne være sikre på, at udviklingen ikke havde overhalet de dækninger, vi har på vores forskellige forsikringer. Han lagde nu heller ikke skjul på, at han gerne ville hilse på vores nye hundehvalp, for beagle er faktisk hans yndlingsrace, fortalte han.

Det blev en meget grundig gennemgang af vores forsikringer, vi foretog tidligere i dag. Vi kunne let og elegant springe over vores husforsikring, for der er ikke sket bygningsmæssige ændringer på vores hus i mange år.

Men, som assurandøren understregede, vi skal kigge meget grundigt på jeres indboforsikring, for det er faktisk den type forsikring, som de fleste mennesker glemmer at få justeret i takt med, at værdien af deres indbo ændrer sig – oftest i opadgående retning. Meget tit ser vi, fortalte han, at folk over årene anskaffer sig kostbare stereoanlæg, dyre fladskærms fjernsyn og hvad ved jeg. Men de glemmer som regel, at den samlede værdi af deres indbo stiger så meget, så der ikke længere er dækning på deres forsikring, hvis uheldet skulle være ude for eksempel i form af et indbrud.

For vores vedkommende er der nu ikke sket de store ændringer, så vi blev enige om, at den bestående forsikring fuldt ud dækkede behovet.

Men assurandøren fik nu alligevel noget ud af sit besøg ud over at få tegnet den hundeforsikring, som satte det hele i gang. Han kunne nemlig give os et godt tilbud på en rejseforsikring i kraft af, at vi har alle vores forsikringer hos ham. Jeg kunne hurtigt gennemskue, at hans tilbud var en del billigere, end de etårige rejseforsikringer, vi de senere år har tegnet for at være dækket ind, når vi har skullet på ferie i udlandet. Så jeg slog selvfølgelig til og tegnede sådan en forsikring.

Og så fik han også noget andet ud af sit besøg, for mens min kone lavede kaffe lå han på gulvet og legede med Buster, om vi har døbt vores nye hund.

Ekhard (Author)