Generelt

Aktive ferier

Om få uger skal min mand og jeg på bilferie i det sydlige Europa, og jeg må sige, at jeg glæder mig helt vildt til en ferie, hvor vi selv bestemmer farten, og hvor vi vil køre hen. Det er første gang, vi vælger at holde så individuel en ferie.

Og det er mig, der har ønsket det. Baggrunden er, at jeg som lærer på en efterskole har været på utallige skolerejser med grupper af elever. Vi har været på studierejser til mange forskellige lande i Europa, og det har bestemt været givende på alle måder. Men der er den lille hage ved grupperejser, at man som person hele tiden er bundet op af et forud fastlagt program, der skal følges. Det kan godt blive lidt trættende i længden.

Når vi tidligere har været i udlandet på ferie, har det som regel været på almindelige charterrejser om sommeren eller forskellige aktivrejser til skisportssteder om vinteren. Dertil kommer, at min mand en hel del gange har været af sted på forskellige firmarejser sammen med et større eller mindre antal kolleger, så han kan sagtens følge mig i, at det kan være en belastning hele tiden at være bundet af et fast program.

Både min mand og jeg erkender, at der også er en høj grad af tryghed forbundet med de forskellige grupperejser, for man har professionelle folk til at træde til, hvis der opstår uventede situationer. Alligevel glæder vi os begge til at “stå på egne ben” på vores ferie i Sydeuropa.

Ekhard (Author)